De directeur

Barry van der Schoot is aangesteld als directeur van de stichting. Ze is verantwoordelijk voor de uitvoering van het vertaalwerk. Barry geeft onder andere trainingen aan vertalers in Indonesië en verzorgt gastcolleges op theologische scholen in de Indonesische archipel om het gebruik van de Matthew Henry te promoten.

Loopbaan
Na haar studie maatschappelijk werk is Barry een aantal jaren werkzaam geweest als kerkelijk jeugdwerker in Nederland. Daarna is zij voor de Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG) uitgezonden geweest naar Nigeria en Indonesië met als taak het opzetten van kinder- en jeugdwerk in de kerkelijke gemeenten ter plaatse. Na terugkeer van het zendingsveld heeft zij aan de Universiteit Leiden de studie Talen en culturen van Zuidoost-Azië gevolgd en deze afgerond met een specialisatie in Indonesische taalkunde.

Matthew Henry-project
Vervolgens is Barry bij Oikonomos foundation gaan werken als consultant vertalen en christelijke identiteit. In dat kader gaf zij al leiding aan het vertaalproject van de Matthew Henry in Indonesië. Barry zet deze activiteiten voort in dienst van de Stichting Vrienden van de Matthew Henry.

Barry van der Schoot

Tip: nodig Barry uit voor het houden van een presentatie over het Matthew Henry-project op uw vereniging of bijeenkomst. Zij vertelt graag over het vertaalwerk.